• McLaren MP4/4

  Vandaag, maandag, bleef de fiets gewoontegetrouw op stal. Gisterenmorgen konden we de teller 108 kilometer vooruit zetten. Overigens was Cee in goede doen en kon hij zelfs 20km kop doen, vanaf Wannebecq, via Wodecq, Ogy, Geraardsbergen, tot in Schendelbeke. Niet slecht! Kilometers afmalen aan een gestrekt tempo gaat hem zichtbaar beter af dan zich in een nieuwelingenkoers een beroerte gaan vlammen rond een of andere kerktoren.

  Vanavond kreeg de tuin wat aandacht. Enkele uitgebloeide 'bloemers' vroegen wat knipwerk: klimrozen terugknippen, papaverzaadbollen verzamelen (pas op: sierpapaver, hé, sierpapaver), vrouwenmantel kortwieken. En morgen krijgt de vijver een beetje attentie. FC Vélo - VK Tuin  1 - 1.

  Maar vandaag iets totaal anders op de blog...

  Daarnet, bij het binnenkomen in de keuken, op weg om mijn 'tuinhanden' te gaan wassen, trok een TV-beeld in de verre hoek van de living mijn aandacht. Een beeld dat mij onmiddellijk aan de beeldbuis kluistert, de vuile handen kunnen even wachten. Daar, in rood F1-racing pak, Marlboro opschrift, Ayrton Senna. Top Gear brengt een mooi saluut aan de kampioen van destijds. Toen F1 bolides 60% meer vermogen hadden dan de huidige F1-wagens. "Wild ferocious animals", noemt Clarkson ze. En Villeneuve, Prost, Senna, die gasten reden daarmee.

  250px-Ayrton_Senna_1988_Canada.jpgIn Top Gear rijdt huidig McLaren F1-rijder Lewis Hamilton met de MP4/4 raceauto waarmee Senna in 1988 een eerste maal wereldkampioen werd. (http://en.wikipedia.org/wiki/McLaren_MP4/4)
   
  Nadat hij met de wagen heeft gereden, zegt Hamilton tegen Jeremy Clarkson:
  "It's one of the best days of my life.
  I dream my whole life of driving that car.
  My whole... my whole life.
  I just tick off one of my dreams."
   
  En Clarkson rondt het fragment heel mooi af, als een bekentenis aan de kijker:
   
  "You know, I'll be honest with you.
  I was never ... a Senna fan.
  I always thought Gilles Villeneuve was the greatest racing driver of them all.
  But, to make this film,
  I've watched hours and hours and hours of footage,
  and the thing is,
  Villeneuve... was spectacular on a number of occasions,
   
  ... Senna, he was spectacular  e v e r y  s i n g l e  time he got in a car!"
   
  Het Top Gear fragment staat op YouTube.  http://www.youtube.com/watch?v=5aDbd31doW0 
  Het maakt mij stil.
   
  Hop, we doen er nog een muziekje bij (en een extra MP4/4 clip): http://www.youtube.com/watch?v=m8Y4TN8zJ8Y&NR=1
 • Shit happens!

  Gisteren, zondag 17u15. Cee start in een nieuwelingenkoers in Zottegem-Strijpen. De eerste koers na de examenperiode. Het wordt afwachten hoe dat zal meevallen. Het parcours belooft in elk geval selectief te worden. Er zitten een paar hellingen in, maar vooral de talrijke korte bochten, de putten en bulten in de weg en de kasseien van de Lippenhovestraat lijken het geheel te gaan kruiden. Wat die kasseien betreft, hadden we in de junioreskoers net voordien al iemand zien binnenrijden met het versnellingsapparaat in het wiel gedraaid...

  De koers start. 43 renners stuiven vooruit, richting Zottegem. Ceekes schuift goed mee in de groep. Het is warm en ik stap alvast naar de auto om een 2e drinkbus klaar te houden. Einde eerste ronde: zoonlief zit zowat in 12e positie, weliswaar met rode wangen, maar dat koelt wel na een paar ronden, denk ik. Ronde 2: een langgerekte groep schuift voorbij, al enigszins uitgedund. Geen Cee te zien??? Jazeker: een eind na de groep komt hij aangereden, zijn koers zit erop. "Op de kassei is mijn ketting van het kamwiel gegaan. Heb moeten stoppen om ze er weer op te krijgen." Peloton ribbedebie. Pech! Tja, shit happens.

  Vandaag, maandag. 15e rit in de Tour: Pamiers - Bagnères-de-Luchon. Beklimming van de Port de Balès op 20km van de aankomst. Een klim buiten categorie. Gele trui Andy Schleck valt aan. Alberto Contador reageert onmiddellijk. En kijk, wat gebeurt daar? Andy's ketting gaat naast het kamwiel. En jazeker, de jonge Schleck moet van de fiets om de ketting van tussen de kader en het kamwiel te prutsen. Contador is ribbedebie en die pakt zo meteen de gele trui. Schleck na de aankomst: "Shit happens!".

  Cee, overtuigd: "Zie je! Het gebeurt ook bij de besten!" Onbeslist

  Vandaag een toepasselijke beat: "Do your chain hang low? Do it wobble to the flo'?" Knipogen

  http://www.youtube.com/watch?v=qP20GJtBQcU

 • Sauerland

  Hallo! Zijn we d'er nog? Jazeker! Wel even op verplaatsing gespeeld, of beter gefietst. In een warm Sauerland. Met de Vrienden van de Fiets.

  Een proevertje...

  "Naarmate we Willingen naderen, komen we inderdaad nog een paar hellingskes tegen om Gutentag tegen te zeggen en - hoe schrijven we het? - mijne moteur blijft vlot zijn toerkes draaien. Ik pak vandaag de bollekestrui. Dé stunt van de dag komt echter uit een andere hoek. De Grijzen is nogal een vlotte daler en op een van de neerwaartse stroken geraken wij beiden een eind vóór op onze collega's. De Grijzen heeft dikwijls heel originele ideeën en wanneer hij in het dorp van Deifeld begint over "Steken w'ons weg?", duurt het geen 10 seconden of we staan allebei links van de weg verscholen achter een kastaar van een spar. Met binnenpretjes zien we onze achtervolgers gejaagd voorbijfietsen, de Opel Vivaro kort in hun zog. Yep, de Planckaert-truuk werkt. Enfin, werkt te goed. In de afdaling versnellen onze 4 maten naar 45km/h en meer, en wij moeten ferm onze tenen uitkuisen om terug in het zog van de camionette te geraken. Een zucht van verlichting wanneer we ons achter de Vivaro kunnen verstoppen. Planckaert kon destijds lustig achteraan in het peloton gaan meefietsen zonder zijn truukske te verraden. Wij moeten ons noodgedwongen een tijdje achter de camionette verschuilen, willen we de mooie inspanning van onze achtervolgers niet verstoren. {#emotions_dlg.tongue_out}

  Om 20u20 arriveren we terug aan Wilke Mühle. Het is al laat op de avond wanneer we in het dorp van Usseln bij de Italiaan op het terras een avondmaal kunnen bestellen. Of we "Tris de Pasta" kunnen krijgen, een schotel voor 2 personen? Kein Problem! --- Wablief, per persoon? --- De garçon weet niet waar ie het heeft, maar als we hem vertellen dat we vele kilometers met ons Fahrrad rondtoeren en dat we toch een kleinigheid moeten eten, lijkt hij pas te geloven dat we niet aan 't zwanzen zijn. Soit, 't heeft ons daar gesmaakt en we hebben die nacht goed geslapen."

  Het volledige relaas staat deze keer op http://www.vriendenvandefiets.be/news/verslag-verkenningsreis-sauerland-2-4-juli-2010/