• Chaussée Notre Dame de Louvignies

  Tussen 2 blogposts mag maximaal zo'n week zitten. Een blogger moet zijn surfende lezers weten te binden door regelmatig iets te posten. Liefst iets dat enige meerwaarde biedt. Heb ik te weinig van die meerwaarde in aanbod? Soms ontbreekt het mij compleet aan feiten of gedachten die voldoende zinvol en boeiend zijn om hier te presenteren. Een mens wil geen rotzooi spammen. En dan wordt er niet gepost, nietwaar? Niks niemendal. Het verwondert mij eigenlijk dat u nog passeert. Nog straffer, ik schaam mij er al voor dat hier regelmatig volk komt voorbijgesurfed om alleen maar vast te stellen dat navidad nog steeds niets nieuws heeft gepost.

  Verwachtingen kweken en die niet inlossen. Shame on you, Christmas!

  - En heb jij echt niets te vertellen? Portland? Ja? Portland? Zegt u dat iets? Nee't zeker? Dachten we al!

  Euh... ja. Portland. Daar moet nog wat over gezegd. Maar niet vandaag. Mijn gedachten staan er niet op. Patience, mijn beste. Patience!

  Ok, geen Portland vandaag. Wat dan wel?

  Bwa... een mooie foto? Is dat goed?

  Deze week, woensdag om precies te zijn, piloteerde ik het kleine trainingsgroepje van 7 man over een 'nieuw' parcours naar Chaussée Notre Dame de Louvignies. Ik heb nog een mooie foto van de locatie, weliswaar van een paar weken terug. Voilà zie:

  DSCI0003.JPG

  Geef toe, nodigt dat niet uit om daar te fietsen?

  ***

  Over een foto gesproken. Ik heb nog iets. Iets dat enkele dagen geleden kwam opgedoken. We wisten het bestaan er niet van, maar eerder deze week kregen wij een heel oude foto te zien. Uit de jaren 20, schat ik. 5 jongemannen, allen met eenzelfde gigantisch grote klak, broederlijk naast mekaar. En voor hen geëtaleerd, heel fier, hun fietsen.

  10514479_658208197595131_7448725968651279896_n.jpg

  We zijn er nog niet uit - de thuisbasis zal bevestiging moeten brengen - maar staat zowaar mijn grootvader daar niet bij? Een prangende vraag.

  Er was zelfs een 2e prangende vraag bij: hoeveel fietsen staan daar nu juist?

  Als afsluiter: een muziekje uit die vervlogen tijd... Die gasten hebben dat nog meegezongen. Zeker zijn!

  http://www.youtube.com/watch?v=zCAEDdNyYVg

 • 525

  Soms snap ik er ook geen snars meer van. Op zondag word ik in de A-groep droogweg uit de wielen gereden en een week later rijd ik in de 80km Tafi Classic de Muur, de Bosberg en de Congoberg boven alsof ik met mijn beste Marmotte-conditie (van destijds) rondtoer. Enfin, zo voelde het toch aan. Een wederopstanding? Zo te zien, en vooral te voelen, heeft de net voorbije 3-daagse naar Riemst mij weer op een fiets gezet. 525km kwamen er de vorige dagen bij op de teller. Niet slecht! En dat zonder één enkele inzinking. We fietsen weer!

  DSCI0279.JPG