• Cyclo4Cancer

  Foto 4.jpg

  foto: fietsverhalen.blogspot.be

   

  Beste lezer, surfer, loper of fietser, kent u Cyclo4Cancer?

  Neen? Wel, ik kende het ook niet. Tot een half uur geleden.

  Via een Google zoekopdracht naar "in het spoor van de wielerklassiekers", kwam ik bij de site fietsverhalen.blogspot.be terecht. Een levendig blog over fietsen ... en lopen ... en nog veel meer:

  http://fietsverhalen.blogspot.be/

  Ik nodig u, beste lezer, uit om zelf die site even te bezoeken, en kennis te maken met het persoonlijk verhaal van Johan, de auteur van dit blog. En met het meer dan pittige jaarprogramma dat deze heel bijzondere Marmottien zich heeft voorgenomen. Ik neem nederig mijn fietshelm af daarvoor!

  Laat ik er meteen bijvoegen dat dit blog ook doorverwijst naar de site Cyclo4Cancer. De naam zegt genoeg. Ga ook daar maar eens kijken:   www.cyclo4cancer.be

 • Veel zelfvertrouwen?

  Schwalbe-Big-Apple-29er-2.jpg- "Veel zelfvertrouwen?"

  ... lacht Frank mij toe wanneer we voor een overweg staan, ogend naar mijn zwaargeschoeide 29-er.

  Met zijn dertienen staan we daar, allen met een vederlichte racefiets, op 2 uitzonderingen na: Bibi en straffe-Jan-met-de-kloeke-benen. Jan heeft lichte slicks gemonteerd en zijn mountainbike oogt alvast een stuk lichter dan mijn machine.

  Zelfvertrouwen, inderdaad. We zien wel hoe ver we kunnen volgen. Een brede glimlach is mijn antwoord.

  Zelfvertrouwen... een gevaarlijke gemoedstoestand bij de aanvang van een sportseizoen. Een mens stelt dan ambitieuze doelen. Heel ambitieuze doelen. Zoals zich inschrijven voor een ontspannend weekendje Stelvio-plus-Mortirolo, met een paar halve marathons als voorbereiding.

  - "Ga je nog lopen ook?", vraagt Willem, "Straf, man!"

  Hoe gemakkelijk zou ik mezelf het leven maken, mocht ik het houden bij één sportdiscipline! Op mijn leeftijd!

  Eén discipline. Fietsen bijvoorbeeld. Zoals alleman hier. Drie maanden rustig opbouwen en vanaf april in de boter trappen. De A-groep volgen met de vingers in de neus. Van tijd tot tijd een beetje 'kop doen'.

  Maar neen, we gaan voor de fun ook eens wat lopen, zie!

  Vanaf maart de looptraining opdrijven ...

  ... en vanaf april net niet goed genoeg zijn om comfortabel mee te bollen met de maten. Dat wordt weer 'wroeten en scharten' om aan te pikken bij de staart van de groep, en mezelf opnieuw verwensen om zoveel ... zelfvertrouwen.

  ***

  Ho ja, nog dit: ik heb het trainingsritje dan toch heel vlot verteerd.

  Op mijn 5,5 cm brede ballonbanden.

  Stilfserjoch, here we come!