Waarvoor is dat goed?

Winnik vanaf Congoberg.png

Winnik vanaf de Congoberg

 

- "Waarvoor is dat goed?"

vroeg mijn eega toen ik haar zei dat ik 2,5 uur gefietst had, niets anders had gedaan dan herhaaldelijk de Congoberg en de Bosberg opgeklommen en niet verder van huis was geweest dan de Bosberg, hier nog geen 10km verderop.

Tja, waarvoor is dat goed?

Als training, zeker? Klimspecifiek vermogen en zo van die dingen.

Ik heb dus gisteren inderdaad een groot stuk van mijn lange zomeravond doorgebracht op en rond de Congo- en de Bosberg, waarbij ik beide heuvels ettelijke malen ben opgereden, weliswaar steeds langs de asfalt-zijde. Om mijn klimspieren te oefenen heb ik de kasseien niet nodig. 

Waarom ik mijn klimkunsten wou praktizeren, is een andere zaak.

Ik had 3 redenen.

1) Ik ben pas om 10 voor 7, ofte 18u50, met mijn fiets thuis vertrokken en had geen zin om nog aan een lange rit te beginnen naar een verre bestemming, hoewel dat op zo'n lange zomeravond nog best kan. Mentale luiheid, dus.

2) Ik wou mijn Stelvio-spieren nog eens laten werken. Noem het nostalgisch inspiratiegebrek.

3) Ik wou de theorie in de praktijk brengen dat je na een goedgevulde maaltijd beter je spieren aan een stevige training kan onderwerpen om op die manier spiervolume bij te kweken. Deze derde reden klasseer ik onder de rubriek chronische goedgelovigheid. Alhoewel, ik heb dat deze week toch in een boekske gelezen...

***

Voilà, met die ambities en drijfveren heb ik dus enkele keren de lokale 'cols' en bergpassen in mijn achtertuin beklommen. Daarbij heb ik er regelmatig mijn plezier in gevonden om vooraan de grote molen te duwen (een 50), en achteraan de tandjes op 21 te laten lopen. Dat alles zoveel mogelijk zittend op het zadel. POWER!!!

Mijn statistieken:

- 70km in 2u25, als we goed kunnen tellen is dat gemiddeld 29 km/h. Ik had blijkbaar veel bergaf!

- 4 maal Bosberg langs Wisken. Miljaar, waar is de tijd dat we hier koersten?

- 4 maal Congoberg vanuit Nieuwenhove, telkens met de zijkant vanuit Vollezele én 1 keer de zijkant vanuit Galmaarden

- 810 hoogtemeters, wat het equivalent is van een pittige rit in het Pays des Collines.

Hierbij de gegevens uit MapMyRide:

klimtraining bos en congo mmr 1.png

MapMyRide kan niet goed tellen, want ik reed de Congoberg 4x op langs de asfaltzijde vanuit Nieuwenhove. En als die de eerste keer een categorie 5 score waard is, dan is diezelfde klim dat volgens mij de volgende 3 keren ook! Dat brengt mijn totaal op 8 beklimmingen van vijfde categorie. Als dessert na het avondeten kan dat tellen. Burps!

*** 

climb ratings.png

***

Nog een kleine nabeschouwing:

Terwijl ik mijn hoogtemeters aan het afmalen was, kreeg ik het luminueze idee om deze training als een 'special event' aan te bieden aan mijn clubmaten. Dat zou dan het begin van een gekke reeks kunnen worden, naast de Varent en de SM-toer, de Supermooie toer, in het Pays des Collines. Moet ik maar eens lanceren, me dunkt. Wie weet vind ik hiervoor nog geïnteresseerde gestoorde geesten. Je weet nooit! Gegadigden mogen mij vaneigens altijd contacteren.

De commentaren zijn gesloten.