De ene loopschoen is de andere niet ...

... en ik zal het geweten hebben!

Laat ik jullie mijn 3 recentste paar loopschoenen voorstellen:

1) Nike Pegasus 28

Ik ben altijd een Nike-loper geweest. Just do it! Swoosh, en we zijn weg! Mijn huismerk.

Hierbij een foto van het rechtse exemplaar van mijn voorlaatste paar Nikes:

IMG_0842.JPG

Mijn laatste Nikes waren zwart van kleur, maar verder hetzelfde type: Pegasus 28. Wanneer een model je goed zit, is er geen reden om te gaan experimenteren met een andere schoen...

... of toch?

 Maak kennis met mijn voorlaatste paar loopschoenen:

2) Mizuno Wave Rider

Op aanraden van de verkoper in de Go Sport winkel kocht ik mij 2 jaar geleden een paar Mizuno's. Ze zouden licht aan de voet zitten en in Frankrijk liep zowat iedereen met Mizuno's, zei de verkoper.

De man had gelijk: mijn Mizuno Wave Rider schoeisel kon de competitie met mijn Nikes zeer goed doorstaan. Je voelt amper dat je schoenen draagt. Aan de voet gegoten. Mijn eerste lange afstand was de Semi Marathon de Paris. De Wave Riders brachten mij geruisloos heen en terug van Parc de Vincennes naar de Bastille en het Parijse stadscentrum. En ja, zowat 1 op 2 Franse deelnemers droeg eveneens Mizuno-schoeisel. De verkoper had gelijk: Mizuno's zijn goed!

IMG_0841.JPG

Je zou dan denken: als Nikes gemakkelijk zitten en Mizuno's lopen goed, dan heeft een mens toch al voldoende keuzemogelijkheden om een goede loopschoen te vinden, hee? Dan koop je toch opnieuw een schoen uit dit gamma!

Jazeker! Maar ik dus niet!

Maak kennis met mijn nieuwe loopschoeisel:

3) Saucony Ride 7

IMG_0840.JPG

Als gegoten aan mijn voeten, zo voelde het in de winkel. Een comfortabel dempende, stabiele tred. Een goede steun aan de enkel. Stevig gefabriceerd. Fris kleurtje ook.

Het zijn dus Saucony's geworden.

Intussen heb ik er zowat 50 kilometer mee gelopen, waarvan 25 zondagochtend. En het verdict is:

Dit zijn mijn slechtste loopschoenen ooit! Ik heb een slechte koop gedaan!

De eerste kilometers met de Saucony's had ik de indruk dat ik met onbuigbare zolen liep. Mijn voeten raakten het wegdek met het geluid van een paard op hoefijzers. Plak Plak Plak Plak ... Telkens ik mensen voorbij liep moest ik mijn stap aanpassen en op mijn hielen landen om het geluid wat te minderen: wat zouden de mensen immers denken?

Soit, het geluid is wat verminderd, de zolen lijken wat buigzamer te worden.

Maar... een ander 'mankement' laat zich nu voelen. Iets waarvan ik denk dat dit mij gaat blijven hinderen zolang ik deze Saucony's zal dragen. Laat ik even 3 close-ups tonen. Telkens de binnenkant van de lip van elk van mijn 3 schoengeneraties:

1) Nike Pegasus 28

Nike geen naad.png

Zie je iets speciaals? Och ja, Made in China, maar daarover gaat het niet. Een beetje vuil? Tja, die Nikes gaan al een tijd mee nietwaar! Geen andere speciallekes? Neen? Okee, een 2e foto:

2) Mizuno Wave Rider

Mizuno geen naad.png

En... zie je nu al iets?

Neen? Goed zo, hier komt de laatste schoen uit het rijtje:

3) Saucony Ride 7

Saucony naad.png

Je ziet het verschil met de andere schoenen? Duidelijk nu, niet? (Zeker ook omdat ik er een grote rode pijl heb bijgeplaatst)

Daar had ik in de winkel geen aandacht voor gehad. Nooit een probleem mee ondervonden:

De Saucony's hebben een naad aan de binnenkant van de schoenlip! Een naad!

En is dat erg?

Jazeker, dat is erg! Heel erg! Bij het afrollen van de voet tijdens het lopen, drukt de naad hard in mijn wreef. Bij zover dat ik vandaag zelfs na 1 km moest stoppen om de veters wat te lossen, zoniet kon ik door de pijn zelfs niet verder lopen.

Beste ontwerpers van Saucony-loopschoenen, knoop dat tussen jullie lange flaporen:

een loopschoen mag NOOIT NEVER JAMAIS een naad hebben aan de binnenkant van de schoenlip!

NOOIT! NEVER! JAMAIS!

De ene schoen is de andere niet. De aankoop van deze Saucony's was een vergissing. Ik weet nu beter. Waarom kan een mens niet aan zijn huismerk getrouw blijven hee! Toeme toch!

De commentaren zijn gesloten.