Een zomers ritje op 1 november

Sedert deze zomer is op dit blog niets meer verschenen wat op enige fietsactiviteit kan duiden. Beste Navidad, dit is een fietsblog!

Okee, gesnopen! Ja, er wordt nog gefietst, weliswaar de laatste maanden meer op een waakvlammetje dan met 'vuur', maar toch.

Vandaag bijvoorbeeld reed ik nog eens mijn vertrouwde ritje van thuis naar de Antwerpse Kempen. Vertrokken even na 10u deze morgen voor een tocht van 86 kilometer. Een licht briesje uit het oosten. Een blauwe hemel met een bijna-zomers zonnetje.

Ik heb het nog nooit meegemaakt dat ik op 1 november in korte broek en korte mouwen kan fietsen. Zou dat dan de klimaatopwarming zijn?

Hieronder het tracé van mijn rit en enkele technische gegevens uit de zwarte doos.

Het hoogteprofiel ('Elevation') is interessant. De lange helling na 18 kilometer is de Assesteenweg vanuit Ternat. Vanaf Grimbergen, halverwege de rit, wordt het parcours quasi vlak. Enkel Heist-op-den-Berg, op 12 kilometer van den arrivee, brengt nog wat variatie in de hoogtemeters, maar den Berg haalt het niet als helling op de puntenschaal van 'lastige klimmen'. 

Met 3 wegenwerken onderweg, waar ik voorzichtig met mijn 2,3 cm bandjes door het steenslag weet te maneuvreren, kom ik snelheids-gewijs niet echt aan een top-gemiddelde, maar met 28,8 km/h mag ik niet klagen. Het is tenslotte november. En het fietsen staat op een waakvlammetje.

Wat me ook opvalt is dat ik dubbel zo snel fiets als ik loop: in de 6,2km van de Ekiden op de Brusselse Heizel liep ik 4:10 min/km ofte 14,4 km/h. En dat is voor mijn 'doen' in oktober niet slecht. Nee, ik mag niet klagen.

 

 

  

 

 

De commentaren zijn gesloten.