You are not good enough!

Niet goed genoeg. 

Het zindert nog na in mijn hoofd. Ik was er niet goed van.

foto.JPG

Misschien vroeger heel goed geweest, maar nu niet meer. Niet meer om met ons mee te rijden. Wie in zo'n geval is kan beter zijn geluk elders zoeken.

Zo'n verdict komt hard aan. Dat is even slikken. Gelukkig had ik een pint in mijn handen en kon ik dit confronterend oordeel daar toch even doorspoelen.

Pas op, we zijn onder vrienden heel open met mekaar. Er kan dus al eens wat harde waarheid op tafel komen. En we verteren, vergeven en vergeten dat dan wel. Maar nu, nu was 't er toch op, hoor!

Een troost? Er zouden er nog zijn die niet goed genoeg meer presteren om nog mee te bollen. Mensen die dat van zichzelf weten. Volk dat slimmer is dan schrijver dezes. Als de heren even willen opkrassen, kan de rem er af en kan de lat hoger. 

*** 

Fwoe! Wat moet een mens daar nu mee?

Juist, het durft bij momenten al eens te hevig te gaan naar bibi zijn goesting.

Juist, ik zou beter mijn energie inzetten op 1 sport in de plaats van 2. Toch op mijn leeftijd.

Juist, ik had beter een job gezocht in een bedrijf dichter bij huis, zodat ik elke dag met de fiets naar het werk zou kunnen bollen. 

Want juist, ik rijd tijdens het zomerseizoen amper 2 keer in de week. En dat is te weinig! Dat weet je toch!

En juist, mijn idealistische ideeën over "kop doen" raken geen hout. Utopie! Iedereen ziet toch dat de gangbare manier om kop te doen helemaal anders is! Waarom daar zo koppig blijven over doen? Man, pas u toch aan!

Ja, wat moet een mens daar nu mee?

Op mijn tanden bijten? Blijven proberen?

Of toch opkrassen maar?

***

Ik reed begin november aan net geen 29 per uur, met tegenwind, 90 kilometer ver naar de Antwerpse Kempen. Alleen. Op het fietspad.

En gisteren kon ik zonder problemen samen met de maten 2,5 uur training afwerken in een rit waar de wind alleman ongenadig om de oren sloeg. Deed ik daar zelfs nog een stukje mee kop? Niet te geloven na meer dan 1 maand mijn fiets niet te hebben gezien.

Maar ja, dat kan allemaal wel zijn, de boodschap is duidelijk: Man, you are not good enough! Anymore.

Yep, het komt hard aan. Confronterend hard. Ik ga er echt eens moeten over nadenken...

Not-Good-Enough.jpg

De commentaren zijn gesloten.