Doelen stellen

9200000041138525.jpgObsessie. Een boek geschreven door ene Bas Pronk.

Over zijn streven naar een gouden brevet in de Marmotte van 2014. De voorbereiding, na een mislukte poging voor goud in 2013, en de uiteindelijke rit naar de bekroning van zoveel inspanning.

Ik heb het boek net uit. Het leest als een trein. En oh, wat is dit alles heel herkenbaar. Ook ikzelf kon, na het débacle van het jaar voordien, in 2007 de voldoening proeven van een 'brevet d'or' in de enige echte Marmotte.

Pronk: "Ik ben bij bocht 4. Nu komt het meest zware stuk. Niet door de steilte, maar door de lengte. De afstand tussen bocht 4 en bocht 3 is oneindig lang."

Navidad: "Tegenwind. Bocht 3 ligt verdomme ver! VOL HOU!" 

Dit boek is een aanrader voor al wie Marmotte ambities koestert. Of voor al wie nog eens wil proeven van de lange inspanningsweg naar de hoge doelen van deze top-klassieker.

***

Over doelen stellen gesproken, stilaan tekenen de eerste streefdoelen voor 2016 zich af in mijn kalender: deze zomer staan les Lacets de Montvernier en de Mont Ventoux op het menu. Een gouden medaille is niet vereist. We kunnen de voorbereiding rustig aanpakken. Zonder al te veel obsessie.

Commentaren

 • Eerste streefdoelen voor 2016...
  Wat gaan we Noël zijn grootse plannen, zijn vlotte pen & de tekstondersteunende foto's missen.
  Gelukkig blijven deze pareltjes bewaard.
  Dankbaar voor wat was ♥
  Het ga je goed, lieve broer.

 • Claudia??? Ik ken Navidad hoegenaamd niet maar lees al erg lang zijn blog. Ik kwam net nog eens kijken waarom hij al 3 maand niets meer schreef toen ik je commentaar zag. Je bericht doet me het ergste vermoeden... sterkte!

 • In loving memory...

  Deze avond herlas ik nog eens je bericht, Navidad, over "doelen stellen".
  Af en toe zoek en vind ik troost in het herlezen van de mijmeringen, bevindingen en ervaringen die je lopend, fietsend of tijdens de autorit naar het werk deelde met de wijde wereld.
  Als geen ander verstond jij de kunst om op een vlot leesbare, kritisch-grappige, beeldende manier de dingen des levens te verwoorden. Wanneer woorden ontoereikend waren, plaatste je er gezwind foto's bij. Prachtig!
  Dankzij de mieren-van-de-galibier ben je niet écht weg.

  Deze avond bij het lezen van de reactie van Lieven bleef ik even verweesd achter, van mijn sokken geblazen...

  Dat jij enorm gemist wordt door je vrouw, je kinderen, je ouders, familie, (fiets)vrienden, reis- en studiegenoten, collega's en alle andere mensen op wie jij indruk maakte door je mooie, sportieve en gedreven manier van leven, dat merken we elke dag.
  Je plotse overlijden tijdens een fietstocht eind vorig jaar laat een leegte na die immens voelbaar is.

  Het besef dat het ontbreken van een vervolg op je "Doelen stellen" van 20 december 2015 ook in je blog niet onopgemerkt blijft,.. dat raakt.

  We zijn nu 5 maanden verder...

  Voor de trouwe of sporadische lezers die Navidad niet persoonlijk kenden, we hopen dat deze blog jullie mag blijven inspireren in jullie verdere leven.

  Voor Navidad aka Noël, een warm dankjewel om ons deze blijvende kijk in je grandioze denk- & leefwereld te schenken.
  Ook als broer was & blijf je de beste!

  In loving memory of Navidad aka Noël (+) 26-12-2015

De commentaren zijn gesloten.